Dvoje na respiratotu

Županija broji novih 82 slučajeva zaraze, čak 32 iz Šibenika. Preminuo muškarac starije dobi

Odjel za infektivne bolesti

Na području Šibensko-kninske županije 82 osobe oboljele su od COVID-19 infekcije u protekla 24 sata – 32 osobe s područja Šibenika, 15 osoba s područja Knina, 14 s područja Drniša, pet s područja Vodica, po tri osobe s područja Unešića i Primoštena, dvije osobe iz Bilica te po jedna osoba s područja Pirovca, Kijeva, Tisnog, Skradina, Kistanja i Oklaja. Oboljela je i jedna korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Knin. Također, preminula je jedna osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Također, oboljela je i jedna osoba koja trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je drugdje.

– Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od Covid-19 infekcije. 36 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih su dvije osobe na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 318 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije – priopćeno je iz županijskog Stožera.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 269 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, a pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1015 osoba.

– Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera – pozivaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.