'Nikada Lijepu našu nećete učiniti svojom'

Župan Pauk podržao Marka Jelića i lažnom humanitarcu poručio: Sramite se Stojkoviću!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Medijima je stigla službena reakcija šibensko-kninskog župana Gorana Pauka na provokatorski video uradak s Kninske tvrđave objavljen na profilu Miloša Stojkovića, navodnog humanitarca koji je nedavno boravio u Kninu.

U svojoj reakciji Pauk navodi kako je ‘kao župan Šibensko-kninske županije, kao hrvatski branitelj, a nadasve kao čovjek, zgrožen i ojađen video uratkom što ga je takozvani humanitarni djelatnik i teolog Miloš Stojković objavio na svom Facebook profilu’.

Nekulturno iskoristivši gostoprimstvo kninskog gradonačelnika i drugih domaćina koji su njega i ostale članove srbijanskog izaslanstva ugostili i primili ih raširenih ruku, taj je podmukli i nadasve neupućeni lažni humanitarac s kninske tvrđave poručio da je Knin ‘srpski okupirani teritorij’.

Dogodilo se to usred Republike Hrvatske; suverene, moderne države, članice Europske unije i NATO saveza.

Najoštrije osuđujem ovaj skandalozni ispad, a Milošu Stojkoviću i svim njegovim sljedbenicima želim jasno i glasno poručiti da je, njihovim težnjama i pokušajima agresivnog prisvajanja unatoč, Knin oduvijek bio i zauvijek će biti hrvatski kraljevski grad!

Hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi simbol je i vječni podsjetnik na slavnu pobjedu hrvatskog naroda nad agresorskom vojskom koja je Lijepu našu htjela učiniti svojom. Nije joj to uspjelo, niti će ikad ikome.

Agresorska velikosrpska politika i retorika poput Stojkovićeve mnogo je zla nanijela i građanima srpske nacionalnosti čija je domovina Hrvatska.

Već više od 25 godina nakon nametnutog nam krvavog rata, na ovim se prostorima trudimo osigurati uvjete za normalan i miran život svih hrvatskih građana, bez obzira na njihovu nacionalnost. I to nam dobro ide.

Građani srpske nacionalnosti u Republici Hrvatskoj danas žive kao potpuno ravnopravni članovi društva, a ovakvi skandalozni ispadi i bijedni pokušaji privlačenja pažnje najviše štete nanose upravo njima.

Koristim ovu priliku iskazati podršku gradonačelniku Grada Knina dr.sc. Marku Jeliću čija je benevolentnost izigrana, a lažnom humanitarcu poručiti isto što mu je poručio i gradonačelnik Jelić: Sramite se, Stojkoviću!


Pratite nas i na društvenim mrežama: