Ponudio se proslijediti zamolbu ministru i HEP-u

Župan Jelić pomoći će elektrifikaciju jednog naselja u Bosni i Hercegovini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninski župan Marko Jelić i njegov zamjenik Ognjen Vukmirović, sa suradnicama, održali su u srijedu sastanak s predstavnicima Općine Bosansko Grahovo na temu mogućnosti elektrifikacije te općine koja graniči sa Šibensko-kninskom županijom.

Naime, kako stoji u zamolbi za sastanak, stanovnici naselja Donji Tiškovac još uvijek nemaju električnu energiju, a prije rata naselje se električnom energijom napajalo iz Republike Hrvatske.

Načelnik Općine Bosansko Grahovo Uroš Đuran obratio se županu Marku Jeliću zamolbom za pomoć i razmatranje mogućnosti elektrifikacije dijela te općine, odnosno naselja Donji Tiškovac, budući da za to postoji idejno rješenje HEP ODS Elektre Šibenik iz 2008. godine.

Na sastanku je sudjelovao i direktor HEP ODS Elektre Šibenik Emil Živković kazavši kako, budući da se radi o pograničnom području, o mogućnosti elektrifikacije dijela Općine Bosansko Grahovo treba razgovarati na višem, međudržavnom nivou.

Marko Jelić također je naglasio kako navedena problematika nije u nadležnosti Županije, ali je izrazio svoju podršku rješavanju ovog problema te će zamolbu za pokretanje postupka elektrifikacije načelnika Općine Bosansko Grahovo proslijediti ministru gospodarstva i održivog razvoja te predsjedniku Uprave Hrvatske elektroprivrede.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.