Potvrđeno staro vodstvo

Zoran Smolić izabran za predsjednika Vatrogasne zajednice. Dio skupštinara upozoravao na nelegalnost

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zoran Smolić ponovno je izbaran za predsjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije na županijskoj skupštini održanoj jučer kao jedini kandidat.

Potvrđeni su i tajnik, Željko Čoga te županijski zapovjednik, Darko Dukić, međutim bilo je i onih koji su tvrdili da je sjednica nelegalne te su je i napustili.

Naime, prema tvrdnjama te nekolicine Smoliću je mandat istekao 18. travnja, a 22. travnja sazvao je sjednicu Predsjedništva na kojoj su donešene odluke temeljem Zakona o udrugama i Statuta VZ pa su samim time te odluke nevažeće, a sjednica ništavna.

– Pitamo se je li razlog toga neiformiranost, neznanje ili aljkavost stručne službe kada se predsjeniku dozvoljava sazivanje sjednice te se isto tako obavlja daljnje financijsko poslovanje – navodi nezadovljna nekolicina.

Upozorili su i na činjenicu da su materijala za Skupštinu dobili svega četiri dana prije umjesto propisanih osam, što, kako kažu, lako se može provjeriti u pretincima e-pošte članica Skupšitne.

– Ono što se događa na Skupštini je poraz demokracije i ponižavanje svih članica te u tome mi ne želimo sudjelovati – zaključili su nezadovoljni akteri.

Smolić se u svom pobjedničkom govoru osvrnuo na svoj rad u vatrogastvu te istaknuo kako mu je žao što neki smatraju da njegov izbor nelegalan, a naglasio je i da bi u ovim epidemiološki zahtjevnim vremenima trebali svi skupa biti malo tolerantniji i imati više razumijevanja jedni prema drugima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: