Čak 675 slobodnih radnih mjesta

Živnulo tržište rada u županiji, poslodavci skoro udvostručili potražnju za radnicima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Potražnja poslodavaca za radnicima u Šibensko-kninskoj županiji u ožujku je drastično porasla pa su tako tražili čak 675 radnika. Za usporedbu mjesec prije poslodavci su tražili 390 ljudi, a u ožujku prošle godine kada smo išli u lockdown 387. Tržište rada se probudilo iz zimskog sna i depresije izazvane neizvjesnom sudbinom u jeku pandemije, a to se odrazilo i na ukupne brojke nezaposlenih.

U proteklih mjesec dana broj nezaposlenih smanjen je u odnosu na veljaču za 239, ali je i dalje za 237 osoba veći nego lanjskog ožujka. Područnoj službi Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku prijavljeno je 5182 ljudi koji traže posao. U isto vrijeme raste i broj novoprijavljenih sa 353 u veljači na 391 u ožujku.

Očito još ima optimizma po pitanju turističke sezone pa su najtraženiji radnici u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima za koje je aktivno 88 oglasa za posao. Radnike traže ugostiteljski obrti i hotelske kuće diljem Šibensko-kninske županije. Potražnja je i za trgovačkim i srodnim zanimanjima, ali i za stručnjacima iz područja informatike i tehničkih znanosti.

Ne iznenađuje ni povećana potražnja za medicinskim, biokemijskim i farmaceutskim stručnjacima, kojih ovih dana i mjeseci nedostaje u cijeloj zemlji.

Sve aktualne oglase za posao možete pogledati na ovom LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.