Vraća se na kratko

Zima pleše svoj posljednji tango, ali neće biti susvita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Uskrsni ponedjeljak danju toplije, uz jugo i obilje sunca, no ujutro je na kopnu mjestimice moguć mraz. U utorak izraženo pogoršanje vremena – zahladnjenje s kišom i snijegom, koje će nam nakratko vratiti zimu, i to ne samo u unutrašnjosti, nego uz jaku i olujnu buru i na sjevernom Jadranu.

Mraza može biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Danju sunčano, ujutro još mjestimice uz buru, zatim jugozapadni i zapadni vjetar, a navečer i u noći jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom oko 15 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također biti sunčano. U noći i ujutro puhat će bura, zatim jugozapadnjak i zapadnjak. More pritom malo do umjereno valovito.

U utorak u kopnenom području oblačno i hladno uz povremenu kišu i snijeg, te stvaranje snježnog pokrivača osobito u gorskoj Hrvatskoj. U srijedu razvedravanje, ali još ne posve stabilno pa može biti lokalnih pljuskova. U četvrtak sunčanije i danju još malo toplije, no, kao i u srijedu, ujutro uz povećanu vjerojatnost za mjestimičan mraz.

Izvor: HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: