Ugovoreni radovi vrijedni 9,6 milijuna kuna

Zgradu u Minerskoj za posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante obnovit će Minigradnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk i direktor tvrtke Minigradnja Ante Perica, potpisali su jučer Ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada posjetiteljskog centra – Kanal sv. Ante, u sklopu druge faze projekta ‘Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku’. Ugovor je potpisan bez nazočnosti medija, zbog provođenja mjera sprječavanja širenja epidemije zarazne bolesti COVID19.

Ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada budućeg posjetiteljskog centra u kanalu sv. Ante vrijedan je nešto više od 9,6 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač radova ugovorom se obvezao da će napuštenu zgradu u sklopu bivšeg vojnog kompleksa u uvali Minerska građevinski preurediti u centralnu zgradu budućeg posjetiteljskog centra.

– Potpisom na ovaj ugovor ušli smo u ključnu fazu projekta koji za cilj ima unaprjeđenje turističkog i gospodarskog potencijala ovog značajnog krajobraza. U slijedećoj fazi uređenja, također u sklopu projekta Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2.faza, centar će biti opremljen najmodernijim edukacijskim i interpretacijskim multimedijskim sadržajima, a zajedno sa pratećim objektima, stvorit će jednu iznimnu atrakciju za sve posjetitelje kanala, šetnice i tvrđave sv. Nikole – izjavila je Anita Babačić Ajduk, nakon potpisivanja ugovora.

Osim centralne zgrade, radovi obuhvaćaju i uređenje caffe bara s otvorenom terasom i zimskim vrtom, opremanje poučne staze za slabovidne i slijepe osobe na dijelu postojeće šetnice od uvale Škar do budućeg posjetiteljskog centra, te uređenje zgrade sa sanitarnim čvorovima.

Izvođač će u roku od 15 dana biti uveden u radove, nakon čega ima rok za dovršetak od sedam mjeseci.

– Zadovoljstvo nam je sudjelovati u svakom projektu koje doprinosi razvitku naše županije. Veselimo se početku radova, počet ćemo s njima u najkraćem roku i potruditi se da sve obavimo što kvalitetnije i u zadanim rokovima – kazao je Ante Perica, direktor poduzeća Minigradnja.

Druga faza projekta ‘Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku’ ukupno je vrijedna 26.554.752 kuna od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano 19.633.561 kuna bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Šibensko-kninska županija, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije  i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

-Sklapanje Ugovora simbolično se poklopilo s Danom planeta Zemlje, najvažnijim datumom u zaštiti prirode koji, zbog trenutne situacije, nismo u mogućnosti obilježiti s našim građanima zajedničkom akcijom usmjerenom na zaštitu prirode i edukaciju. Protekli mjesec svi smo postali svjesni u kojoj mjeri nam je priroda nezamjenjiva pa vjerujemo da će i uređenje zgrade budućeg posjetiteljskog centra u kanalu sv. Ante, koje započinje potpisivanjem ovog Ugovora, izravno doprinijeti održivom razvoju i zaštiti našeg najvažnije resursa – prirode same – dodala je nakon potpisa ugovora Babačić Ajduk.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.