Ostanite anonimni, a nema ni sankcija

Žena čistila zapuštenu garažu pa pronašla i policiji predala automatsku pušku, metke, bombe i eksplozivFoto: MUP
MUP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jedna je grđanka prošli petak raščišćavala zapuštenu garažu u kojoj je pronašla jednu poluautomatsku pušku, sedam spremnika i 500 metaka za tu pušku te dvije ručne bombe i kilo i pol eksploziva. Pozvala je policiju koji su preuzeli arsenala i zbrinuli ga u u skladište Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz šibenske policije još jednom pozivaju građane da dragovoljno vrate oružje i streljivo anonimno i bez ikakvih sankcija.

– Moderniziranom kampanjom ‘Manje oružja, manje tragedija’ želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, ali i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima – ponovio je Šime Pavić, glasnogovornik šibenske policije.

Kampanja se inače sufinancira sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom ‘Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma’.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: