Stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra problemi u prometu. Snijeg, kiša, magla i poledica otežavaju vožnju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58017 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

Snijeg ili susnježica mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle, a mogući su odroni te poledica. Iz Hrvatskog autokluba vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.


Pratite nas i na društvenim mrežama: