Zbog moguće povezanosti s Josipom Stojanovićem postupci protiv Žalac i Marića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povjerenstvo za odlučivanje o skuobu interesa pokrenut će postupke protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića zbog slučajeva luksuznog Mercedesa u vlasništvu agencije drniškog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja koji se prošli tjedan našao u dvorištu kuće ministrice Žalac u Vinkovcima te ministra Marića zbog sponzoriranih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, doznaje se u Povjerenstvu. To je novinarima u Zagrebu, nakon sastanka Povjerenstva potvrdila njegova predsjednica Nataša Novaković.

– Otvorit će se predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, razmotrit će se postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, a i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke Mercedes članovima uže obitelji dužnosnice. U predmetu ćemo utvrđivati je li došlo do eventualnog međusobnog pogodovanja-  rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Zbog moguće povezanosti s Josipom Stojanovićem, postupak će se provoditi i protiv ministra Zdravka Marića, potvrdila je.

– Što se tiče ministra financija, Zdravka Marića, Povjerenstvo će i protiv njega otvoriti postupak. Utvrđivat će se povezanost između osobnih odnosa dužnosnika Marića i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu poduzetnika, kao i u odnosu na putovanje dužnosnika u Rusiju, gdje će se utvrđivati tko je platio troškove ulaznice za utakmicu – rekla je Novaković, prenose 24 sata.

(FOTO Hrvoje Jelavić/PIXELL)


Pratite nas i na društvenim mrežama: