Zbog loših brojki, policija će sutra posebice kažnjavati vozače koji krše ova dva pravila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prometna policija će sutra od 13 do 19 sati pojačati nadzor na cestama i posebice sankcionirati nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika, kao i korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

–  Na nužnost ove akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji za proteklih jedanaest mjeseci, kada je na našem području, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen porast broja prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za 23,5 posto, tako da je tijekom proteklog jedanaestomjesečnog razdoblja zabilježeno ukupno 2.839 ovakav prekršaj u odnosu na 2.298 prekršaja u istom razdoblju prošle godine. Osim toga zabilježen je porast i broja  prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje za 36,8 posto, pa je u promatranom razdoblje ove godine zabilježeno 554 ovih prekršaja nasuprot 405 prekršaja u tom razdoblju prošle godine – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog povećanja broja stradalih putnika, policija će pojačane aktivnosti nastaviti provoditi i u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području Šibensko-kninske županije.

– I u narednom periodu ćemo maksimalno intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima, kao i korištenje mobitela za vrijeme vožnje – piše u priopćenju PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: