Kontrolirano 405 vozila

Završene akcije policije u okviru projekta Roadpol Safety Days. Znatan broj vozača ne koristi pojasFoto: Ilustracija/Arhiva
Ilustracija/Arhiva

Tijekom provedene akcije Distrakcija u okviru projekta Roadpol Safety Days policijski službenici su na 89 lokacija kontrolirali ukupno 405 vozila kojom prilikom su utvrdili 18 prekršaja korištenja mobilnog telefona prilikom vožnje kao i 79 prekršaja gdje sudionici u prometu nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U drugoj akciji Dani sigurnosti u prometu vrijedi istaknuti kako nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. U navedenom periodu trajanja akcije ukupno su se dogodile 22 prometne nesreće od kojih četiri sa ozlijeđenim osobama i 18 sa materijalnom štetom. Ukupno je u tim prometnim nesrećama ozlijeđeno sedam osoba i to četiri teško, a tri lakše.

Podsjetimo, u vremenu od 16. do 22. rujna, sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, na području država Europske unije, shodno tome i na području Policijske uprave šibensko-kninske, proveden je Projekt Roadpol Safety Days čije je geslo ‘Stay alive and save lives’.

– Zabilježen je znatan broj prekršaja vozača svih vozila, posebno nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, a koji prekršaj odnosno nesavjesnost u konačnici prilikom nesreće pogoduje nastajanju teških ozljeda kod sudionika u prometu – priopćili su PU šibensko-kniske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.