Uloženo više od 20 milijuna kuna

Završena Aglomeracija u Jadrtovcu: ‘Izgradnja kanalizacije preduvjet je za daljnji razvoj mjesta’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić, u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje Frane Malenice,  obišao je danas Jadrtovac u kojem su završeni radovi u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik.

Na području naselja izgrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža s kućnim priključcima ukupne duljine 9.257,74 metra te je izgrađena nova crpna stanica. Na novu mrežu ukupno će biti spojena 163 objekta, a vrijednost investicije u Jadrtovcu iznosi 20 milijuna i 700 tisuća kuna.

– Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji uspješno završava vrlo kompleksan i važan infrastrukturni projekt, a to je Aglomeracija. Hvala mještanima na strpljenju koje su iskazali za vrijeme izvođenja radova. Osim ekološke komponente projekta, završetkom radova u Jadrtovcu je podignuta i razina komunalne opremljenosti mjesta. Uz radove na Aglomeraciji, Grad Šibenik je ovdje tijekom prošle i ove godine izveo radove vrijedne nešto više od 463 tisuće kuna – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Obilasku su nazočili i predstavnici Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Predragom Bumbakom koji se zahvalio Gradu Šibeniku i Vodovodu i odvodnji  na suradnji.

– Izgradnja kanalizacije preduvjet je za daljnji razvoj mjesta zbog čega je za nas ovaj projekt od iznimne važnosti. Zbog blizine Morinjskog zaljeva i ljekovitog blata ovdje su sada moguća dodatna ulaganja u zdravstveno-turističku infrastrukturu – istaknuo je Bumbak.

Direktor Vodovoda i odvodnje, Frane Malenica izvijestio je o stanju projekta Aglomeracije na ostalim gradilištima te je istaknuo kako je od ukupno planiranih 82.6 kilometara iskopa završeno 78.3 kilometra, što predstavlja 94,9 posto ukupne realizacije.

– Pri kraju smo s radovima u Brodarici, južno od Jadranske magistrale, te na otoku Krapnju. Na Brodarici, sjeverno od Jadranske magistrale završeno je više od 90 posto planiranih radova te je ostalo za položiti oko 2.300 metra instalacija – zaključio je Malenica.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.