Donacija vrijedna 39.301,88 kuna

Zavod za javno zdravstvo od Grada Šibenika dobilo zamrzivač za pohranu Pfizerovog cjepiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije danas je gradonačelnik Željko Burić uručio zamrzivač za pohranu cjepiva. Riječ je o specijaliziranom zamrzivaču NL ULT 100 -86C tvrtke Labomar za čuvanje Pfizerova cjepiva protiv bolesti COVID-19. Donacija je vrijedna 39.301,88 kuna.

– Donacijom hladnjaka za Pfizerovo cjepivo željeli smo pomoći Zavodu na podizanju kvalitete rada i prevladavanju izazova uslijed pandemije izazvane koronavirusom. Njega možemo pobijediti jedino društveno odgovornim ponašanjem i zajedništvom te svjesnošću o važnosti cijepljenja. Cijepljenje jest pravo pojedinca, ali predstavlja i odgovornost svakoga od nas u zaštiti javnog zdravlja – istaknuo je gradonačelnik Burić.

Prilikom preuzimanja donacije, Diana Dulibić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo zahvalila je Gradu Šibeniku i gradonačelniku Buriću istaknuvši da će zamrzivač biti od velike koristi za pravilno skladištenje i distribuiranje Pfizerovog cjepiva. Primopredaji je nazočila voditeljica Službe epidemiologije ZJZ Ankica Parat Baljkas.

Ravnateljica Dulibić najavila je također kako će masovno cijepljenje započeti nakon što stigne dovoljna količina cjepiva, a tada će se aktivirati i punktovi te zdravstveni timovi koji će odraditi taj važan posao.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.