Ostvaruje se želja MO

Zaton će dobiti ispraćajnu dvoranu na groblju: Grad osigurao milijun kuna za gradnju, ali nadaju se novcu Ministarstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik je u proračunu za 2020. godinu milijun kuna namijenio gradnji ispraćajne dvorane na mjesnom groblju u Zatonu.

– Već godinama je želja Mjesnog odbora Zaton, s kojim imamo odličnu suradnju, da se na mjesnom groblju napravi ispraćajna dvorana, tako da smo tu stavku uvrstili u proračun za 2020. godinu. Sredstva su osigurana, ali projekt planiramo prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i očekujemo sufinanciranje – kazao nam je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Procjena je da će izgradnja ispraćajne dvorane koštati oko 700 tisuća kuna, dodaje Mileta, a početkom godine trebala bi biti izrađena projektna dokumentacija.

– Sva veća mjesta imaju ispraćajne dvorane i mi smo se, kao Mjesni odbor, složili da Zatonu to također treba. Imamo veliko groblje, s više od 350 grobnica, a tradicionalni način ispraćaja pokojnika pomalo gazi vrijeme. Naravno, svi koji budu htjeli tradicijski ukop, moći će to uvijek napraviti u dogovoru sa svećenikom, a ostali će se od svojih pokojnika moći opraštati u ispraćajnoj dvorani na groblju – poručio je predsjednik MO Zaton Boris Dukić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.