Trebao se javiti 2. ožujka

Zašto Tomislav Horvatinčić još nije u zatvoru?Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tomislav Horvatinčić i dalje nije u zatvoru iako sud još nije donio odluku o odgodi njegovog odlaska u zatvor gdje se trebao javiti 2. ožujka. No nije bjegunac jer je najavio odlazak na operaciju krajem veljače.

Na Indexov službeni upit je li Horvatinčiću odgođen odlazak na odsluženje kazne i ako jest, kada i dokad, od zagrebačkog Županijskog suda stigao je ovaj odgovor

‘Još nije odlučeno o zadnjoj molbi za odgodu izvršenja kazne jer sudac izvršenja nije dobio cjelokupnu medicinsku dokumentaciju vezanu uz zadnji medicinski zahvat. Za očekivati je da će to biti sljedeći tjedan, nakon čega će uslijediti odluka suca izvršenja. Prema zadnjoj informaciji od njegovog odvjetnika, kao i medicinske dokumentacije koju je dostavio, Tomislav Horvatinčić je još bio u bolnici u Austriji nakon operativnog zahvata.’

Po Indexovim informacijama Horvatinčić je u međuvremenu stigao u Hrvatsku…

Horvatinčić je u kolovozu 2011. godine jahtom skrivio pomorsku nesreću u kojoj su poginuli talijanski supružnici Marinela Patella i Francesco Salpietro. Slučaj je dospio u ruke šibenske sutkinje Maje Šupe koja je polovicom studenoga 2015. godine Horvatinčića proglasila krivim i odredila mu uvjetnu kaznu od 20 mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje.

Presuda je pala na višem sudu, a u ponovljenom je postupku sutkinja povjerovala Horvatinčiću da je u času nesreće imao sinkopu te ga u listopadu 2017. godine oslobodila. Ni ta presuda nije izdržala provjeru zadarskog Županijskog suda, a u trećem postupku pred novim sudskim vijećem u ožujku 2019. godine osuđen je na četiri godine i deset mjeseci. Krajem iste godine presuda je postala pravomoćna i od tada Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor zbog teške bolesti i operacija koje je moguće izvesti jedino u inozemstvu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.