I dalje 'korona-free'

Zaraženi iz naše županije živi u Splitu. Iz Stožera civilne zaštite doznali smo detalje

Muškarac (65), koji ima prebivalište na području Šibensko-kninske županije, ali već duže vrijeme boravi u Splitu, zaražen je koronavirusom, što znači da u našoj županiji ne postoji novooboljela osoba, doznajemo od glasnogovornice Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

– Riječ je o osobi za koju je utvrđeno da u posljednje vrijeme nije bila na području gdje ima prebivalište, dakle u Šibensko-kninskoj županiji, ali kako se razbolio, Nacionalni stožer civilne zaštite popis oboljelih vodi prema prebivalištu na kojem je osoba prijavljena. Muškarac, 55. godište, već duže vrijeme boravi u Splitu i zajedno sa svim bliskim kontaktima je obrađen od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu i svi su pod zdravstvenim nadzorom, a muškarac ima blaže simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji – kazala nam je Bilać.

Dakle, nedavno objavljena informacija Nacionalnog stožera civilne zaštite o tome kako na području Šibensko-kninske županije imamo jednu novooboljelu osobu nakon gotovo mjesec dana ‘korona-free’ zone, nije potpuno točna.

– Podsjetimo, od 13. svibnja 2020. godine na području Šibensko-kninske županije nemamo novooboljelih od COVID-19. Od početka epidemije na našem području oboljela je 91 osoba, 85 osoba se oporavilo, pet osoba je nažalost preminulo. Do danas je uzeto 2414 briseva. Virus nije nestao, prevencija je i dalje ključna. Stoga apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Održavajmo higijenu, poštujmo fizičku distancu i u zatvorenim prostorima obavezno nosimo zaštitne maske – poručuju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.