Prosječna dob je 41 godina

Zamjenik ravnateljice Klinike ‘Fran Mihaljević’: ‘Svi pacijenti u jedinici intenzivnog liječenja su necijepljeni’Foto: ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

RTL-ova reporterka Zorana Čičak Kulić ispred Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” razgovarala je sa zamjenikom ravnateljice Klinike Zoranom Barušićem koji je otkrio kakvo je trenutačno stanje s covid pacijentima u Zaraznoj.

– Situacija u Klinici je tjednima na razini cijele epidemiološke situacije, konstantno smo pri vrhu kapaciteta i popunjenosti. Radimo najbolje što možemo kako bi zbrinuli sve koji trebaju bolničku skrb. Kad to nije moguće u okvirima naše Klinike surađujemo sa svim drugim zagrebačkim klinikama. Raspolažemo dovoljnim brojem kadra i opreme – kazao je.

Kazao je i da imaju nešto slobodnih kreveta ali da će se situacija mijenjati tijekom večer i noći.

– Glavni problem je dan danas kao i u prethodnim valovima, ako gledamo što je razlog za hospitalizaciju, to je pogoršanje respiratorne funkcije, teške upale pluća i to zahtjeva hospitalizaciju. Jedan dio tih bolesnika se regrutira i završava u jedinicama intenzivnog liječenja. Kod nas u jedinici intenzivnog liječenja su svi pacijenti necijepljeni i prosječna dob je 41 godina – kazao je.

Objasnio je i razliku simptoma kod necijepljenih i cijepljenih.

“Oni koji su cijepljeni, kod njih je klinička slika blažeg oblika i u manjoj mjeri zahtijevaju bolničko liječenje, a i samim time nekih od težih oblika intenzivnog liječenja”, kazao je.

Na pitanje prijeti li zdravstvenom sustavu kolaps, Barušić je kazao kako je sad na snazi reorganizacija tog sustava.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.