Natječaj traje do 8. studenog

Zaklada ‘Marin Čilić’ stipendira 20 mladih talentiranih glazbenika i iznimnih sportaša

Zaklada Marin Čilić otvorila je natječaj za treću generaciju stipendista. Riječ je o 20 stipendija u vrijednosti od 10 tisuća kuna koje koje Zaklada dodjeljuje treći put – za 10 vrhunskih glazbenika, 10 iznimnih sportaša te donaciju jednoj školi koja u svojim klupama krije buduće velike znanstvenike.

Stipendije se dodjeljuju u nekoliko kategorija pa je tako deset glazbenih stipendija namijenjeno učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50 tisuća za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

-Sretni smo što unatoč ovom izazovnom vremenu nastavljamo s našim projektom stipendija. Ove godine je djeci bilo posebno zahtjevno prilagoditi se na nove uvjete rada u školama, u sportskim klubovima te njihovim ostalim aktivnostima tako da nam je jako drago da možemo biti jedna pozitivna priča u vremenu kada je dosta toga nesigurno. Vjerujemo da ćemo ponovno dobiti veliki broj prijava i upoznati nove mlade talente te barem nekima od njih pomoći da dosegnu svoje snove – rekao je tenisač Marin Čilić.

Natječaj za stipendije otvoren je do 8. studenog, a one su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

– Ovi mladi ljudi velika su inspiracija za sve nas u Zakladi. Njihov talent je zaista neupitan, ali gledajući s koliko ljubavi, posvećenosti i motivacije pristupaju svojim životnim pozivima je nešto što bismo svi mogli naučiti od njih. Vjerujem da ni ove godine odabir neće biti nimalo lak te da će i treću generaciju stipendista činiti redom iznimni mladi ljudi, a mi smo i više nego ponosni što ćemo im pomoći u daljnjim izazovima na njihovom putu  –  dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Prijave je potrebno poslati na email adresu info@marincilicfoundation.com, najkasnije do 8. studenog u 18 sati.

Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.