Zahlađenje početkom novog tjedna moglo bi se ‘otopiti’ i u kiši ‘utopiti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kontinentalci su već jučer osjetili pad temperature zraka koja je na kopnu pala za tri do šest stupnjeva. Na Jadranu smo se grijali i na 24°C. S tim je gotovo. Pred nama je razdoblje koji će obilježiti postupno zahlađenje. Mraza će već danas biti i u Zagori. Jutro je na šibenskom području vedro uz umjerenu buru. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 14°C, u Pirovcu i na Žirju 13, u Šibeniku i Skradinu 12, u Vodicama i Kninu 11, u Rogoznici 10, u Primoštenu 8, a u Drnišu 4°C.

Vrijeme danas dosta slično jučerašnjem. Sunčano tek mjestimice uz prolaznu umjerenu naoblaku. Duž obale će, međutim, zapuhati umjerena do jaka bura, na burnim lokacijama i s olujnim udarima. Temperatura zraka do 19°C, niža od one u moru.

Sutra  još malo hladnije. Zbog sjevernog vjetar i osjet temperature zraka bit će niži. Bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. Na obali glavno obilježje vremena bit će bura još većinom umjerena i jaka, ponegdje i s olujnim udarima. Temperatura zraka još stupanj do dva niža.

U subotu i nedjelju danju još malo hladnije. Temperatura zraka na obali do 15°C. I dalje umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Sljedeći tjedan je dosta kompliciran osobito prvi dio kad bi zbog ciklone naše područje trebalo postati bojno polje toplog i vlažnog zraka sa Sredozemlje te hladnog i suhog sa sjevera kontinenta. Vrhunac ovog hladnog prodora bi trebao uslijediti u prvom dijelu novoga tjedna kad se očekuje razvoj ciklone te pojava oborina. U Dalmaciji bi moglo biti i obilnijih oborina, a u višem gorju i konkretnog snježnog pokrivača. No još treba vidjeti koja će strujanja pobijediti.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.