Zadnja pisma za Olivera: Šibenčani izašli na ulice i zapjevali u jedan glas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stotine Šibenčana okupilo se večeras ispred Muzeja kako bi zajedno s klapama otpjevali Oliverove pjesme i odali počast najvećem. Oliver je to uistinu i bio jer nema osobe koja je na takav način znala dirnuti ljude u srce. Uz njega smo se smijali, s njim smo plakali i tugovali i nema životnog događaja koji on nije obilježio.

Na okupljanju u organizaciji šibenskih pjevača i klapa koji su danas pozvali Šibenčane da im se pridruže u ‘Zadnjoj pismi za Olivera’ došli su mnogi i večeras su svi bili jedno. Pjesma je započela ispred Muzeja, ali premalen je to prostor za sve one koji su tokom večeri pristizali pa su se klape praćene stotinama Šibenčana prebacili na trg ispred Katedrale.

SNAGA Šibenski portal

Šibenik za Olivera

 

Otišao je najveći, ali uz njegove pjesme, i on će živjeti vječno…

Oliver Dragojević, velikan hrvatske popularne glazbe, umro je u nedjelju u splitskoj bolnici u 71.godini nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću. Cijelu Hrvatsku pogodila je ta vijest, a Oliveru u čast pjeva se diljem zemlje.

Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića održan je danas. Prvo je u 11 sati u HNK Split održana komemoracija, zatim  je u 18,50 krenuo ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gdje su u 19,50 sati  ukrcali lijes u katamaran za Velu Luku, u kojoj se sutra u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka biti pokopan.

oliver oliver1 oliver2 oliver3 oliver4 oliver5 oliver6 oliver7 oliver8 oliver9 oliver10 oliver11 oliver12

SNAGA Šibenski portal

Zlatni konci litnje zore…


Pratite nas i na društvenim mrežama: