Za Uskrsni doručak u Šibeniku dvije tisuće porcija mega fritaje s pancetom i šparogama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalni Uskrsni doručak u ponedjeljak u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića I. organiziraju Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik – Ceh ugostitelja i Grad Šibenik. Za bogat blagdanski stol zaduženi su naši vrijedni ugostitelji koji će i ove godine uz broje delicije pripremati i već dobro poznatu mega fritaju.

– I ove godine odlučili smo ponuditi namirnice iz našeg podneblja. Uz tvrdo kuhana jaja, sugrađanima i gostima Šibenika ponudit ćemo sirnice, pancetu, šunku i fritaju sa šparogama i pancetom. U našoj mega tavi bit će oko 1.500 do 2.000 porcija. Iz iskustva znamo da Uskrsni doručak u Šibeniku posjeti oko tisuću ljudi, a mnogi ponesu i pokoju porciju za članove obitelji pa redovito pripremimo više hrane – najavio je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

Uz šibenske ugostitelje u programu će sudjelovati Dječji zbor Cvrčak, Etno igraonica Balarin, Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, KU Šuštine, KUD Dubrava i klapa More.

Svečana povorka predvođena Gradskom stražom kreće s Trga kralja Držislava, ispred Kazališta u 10.15 sati, a program na Trgu Pavla Šubića I počinje u 10.30 sati.

Na trgu će biti izložena i velika uskrsna  pisanica koju je prepoznatljivim šibenskim motivima oslikala akademska slikarica Maja Vukina Bogović.

– Kako više nije aktualno govoriti samo o turističkoj sezoni, Uskrsnim doručkom u Šibeniku obilježit ćemo kraj jedne i početak druge turističke godine. Nismo zaboravili ni naše Kninjane pa će Obrtnička komora i ove godine donirati više od stotinu pogača tamošnjoj pučkoj kuhinji – dodaje Smolić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: