Burić i Zekanović u srijedu detaljnije

Za ulaganje u razvojni i investicijski projekt Batižele zainteresirane tri ugledne tvrtke

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na neobvezujući javni poziv za iskaz interesa investitora za realizaciju razvojnog i investicijskog projekta Batižele pristigle su tri ponude, priopćili su danas iz šibenske gradske uprave.

 

Premda poziv, čije je raspisivanje podržalo Gradsko vijeće, nije bio obvezujući, već samo informativan, Nina Kursar, v.d. direktorice tvrtke Batižele d.o.o. ne krije zadovoljstvo iskazanim zanimanjem prijavljenih.

– Odazvavši se našem pozivu i prepoznavši jedinstvenu priliku ulaganja u TEF-ovu zonu, potencijalni su nam investitori još jedanput potvrdili ono što smo znali na samom početku –  da smo prvorazredna ulagačka destinacija te da smo na pravom putu pronalaženja ponajboljih partnera za gradnju novog Šibenika u duhu i vrijednostima primjerenim 21. stoljeću – kazala je Kursar.

Neobvezujućim javnim postupkom ukazano je i na investicijske potencijale koji bi se u daljnjoj proceduri mogli iskoristiti u obvezujućoj formi. Potencijalni investitori su iskazali interes za ulaganje u  prostor cijele zone te spremnost za  različite modele suradnje.

Međunarodni javni poziv u obvezujućoj formi  provest će se u prvom kvartalu 2022.godine, a  proceduru će voditi peteročlano Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika  Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Šibenika.

Više o svemu tome govorit će na sutrašnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Šibenika  Željko Burić i zastupnik u Hrvatskom saboru Hrvoje Zekanović.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.