Južina do kraja tjedna

Za putovanje pričekajte do petka i pozdravite se s najmanje jednim kišobranom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi ovogodišnji snijeg, u gorju i obilniji, kao i kiša koja će se lediti na kolnicima, vrijedni su upozorenja svima koji planiraju putovati kroz unutrašnjost. Zima je počela s utorkom, a u srijedu i četvrtak donosi brojne probleme, srećom samo nakratko. Ni uz obalu te u zaleđu Dalmacije neće biti ugodnije, a u tom dijelu zemlje upozoravaju na često obilnu kišu te jaku i olujnu buru na sjevernom Jadranu i južnije istočnjak i jugo s visokim valovima.

Na šibenskom području jutros je oblačno s kišom i umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 12 °C, u Šibeniku i Primoštenu 9, u Drnišu, na Žirju i na Miljevcima 8, u Skradinu, Murteru i Pirovcu 7, u Vodicama, Zatonu i Bilicama 5, na Promini 4, u Kninu i Oklaju 2 °C.

Velikih će valova danas biti na srednjem Jadranu zbog većinom jakog, na udare i olujnog istočnjaka i juga. Kiša je još noćas padala na moru, a kasnije će i u unutrašnjosti Dalmacije, i to često obilna, osobito navečer. Temperatura zraka uz more će biti uglavnom od 8 do 14 °C, a u unutrašnjosti poslijepodne oko 9 °C.

Od petka porast temperature, za vikend i osjetan, uz povremenu mjestimičnu kišu do subote uglavnom u južnijim kopnenim područjima, te posebice na Jadranu, gdje će i dalje biti često obilne kiše, ponegdje praćene i grmljavinom.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: