Uživajte u srijedi

Za finale rujna ‘sunčana rapsodija’, a od petka idemo u ‘kišni mol’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rujan ćemo ispratiti sunčanim danom u gotovo cijeloj zemlji. Sredina tjedna konačno donosi suhe pa i pretežno sunčane dane, a ponovno će biti malo toplije. Od petka će, s jačanjem južine jutarnja temperatura biti u porastu, ali će rasti i vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, koja će sigurno opet padati na Jadranu i uz njega, povremeno i ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom.

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku i Rogoznici 13 °C, u Murteru 12, u Vodicama i Pirovcu 11, u Primoštenu i na Promini 10, u Skradinu i Bilicama 8, a u Kninu, Drnišu i Oklaju 7 °C.

Još malo toplije bit će danas na srednjem Jadranu, ali će osobito u unutrašnjosti Dalmacije jutro biti ‘jednoznamenkasto’. Prevladavat će sunčano, ujutro uz burin, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka do 22 °C.

Na Jadranu će od sutra jačati jugo, a u subotu će vjetar na sjevernom i srednjem Jadranu okrenuti na jugozapadni i južni. Uz promjenljivu naoblaku i sve toplije vrijeme kiša će od petka biti česta, osobito u subotu kada su mogući i obilniji pljuskovi.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: