Danas i oblaci i sunce

Vrijeme se nećka do petka. Tek će nam bura spasiti vikend

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako se ne bi uljuljali u stabilno i suho proljetno vrijeme opet slijedi promjenjiviji dio tjedna. Povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, i to osobito u noći na četvrtak te u petak popodne. Bit će i razmjerno vjetrovito, uz umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak, osobito u gorju i s olujnim udarima, a na Jadranu će biti i južnog vjetra i juga.

Jutro je na šibenskom području malo oblačno i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku 15 °C, u Rogoznici, Pirovcu, Murteru i na Žirju 14, u Vodicama, Jezerima i Žaboriću 13, u Skradinu 12, u Drnišu i Primoštenu 11, u Bilicama, Zatonu i na Miljevcima 10, u Kninu 9, a u Oklaju 8 °C.

U Dalmaciji danas malo slabiji vjetar, južni i jugo, a more malo do umjereno valovito. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a samo lokalno će pasti i malo kiše, najčešće navečer i u noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka 20 ili 21 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme zadržat će se do petka. Uz izmjenu oblaka i sunca, lokalno može pasti i malo kiše. U petak popodne kiša će na Jadranu biti najčešća, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom. Navečer će pak zapuhati jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima te najaviti sunčan vikend.

Za vikend i početkom novoga tjedna sunčana i stabilna vremenska slika i na kopnu i na moru.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: