Vraća se ciklona koja je potopila Dubrovnik. Sve veze s njom raskidamo u ponedjeljak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Neka vas ne zavara pretežno sunčan dan jer će svoje prste umiješati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna buru. Moguće su teškoće u cestovnom i pomorskom prometu. Na šibenskom području jutro je vedro sa slabim istočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Jezerima 20°C, u Murteru, Pirovcu i Rogoznici 19, u Šibeniku, Kninu i Drnišu 17, u Primoštenu 16, u Skradinu i na Miljevcima 13, u Zatonu 12, u Bilicama 11, a u Dubravi 9°C.

Uz obilje sunca i umjerenu i jaku buru, najviša dnevna temperatura na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti između 23 i 25°C uz umjereno valovito more.

Nakon što su oblaci ciklone, koja se centrom od Jadrana udaljila prema obalama Tunisa i Libije, potopili dubrovačko područje, ista ciklona se vraća prema sjeveru Italije gdje je i nastala.

Sutra pretežno sunčano, a uz više oblaka, kiše ili pljuskova poslijepodne može biti u unutrašnjosti Dalmacije. U dane vikenda promjenljivo, povremeno uz kišu i pljuskove koji u subotu u unutrašnjosti Dalmacije mogu biti obilniji. U nedjelju još u početku promjenjivo uz mjestimičnu kišu dok se popodne očekuje više sunca. Vjetar u slabljenju, a ostaje posvuda toplo.

Ponedjeljak, Dan neovisnosti, bit će sunčaniji. Jutro zbog više vedrine malo hladnije, a danju još malo toplije.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: