Tjedna analiza prometa

Vozač (33) uhićen u Kninu nakon što je napuhao više od 2 promila. U Vodicama i Šibeniku mislili da mogu bez vozačke

arhiva/ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muškarca (33) zaustavila je policija u Kninu prošlog utorka oko 22.15 sati dok vozio Volkswagena bez tablica, koji je bio neregistriran i neosiguran, te mu je izmjereno 2,07 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, priopćeno je iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

U nedjelju u Šibeniku oko 2.10 sati zaustavljen je 19-godišnji albanski državljanin dok vozio Opela šibenskih tablica bez položenog vozačkog ispita te je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Istoga dana u Vodicama oko 2.20 sati zaustavljen je vozač (37) dok je vozio Alfa Romeo šibenskih tablica te mu je izmjereno 1,65 promila alkohola u krvi i to u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilima ‘B’ kategorije. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Na području PU šibensko-kninske prošloga tjedna dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. Uzroci nesreća bili su neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska.

Policija je utvrdila i sankcionirala 295 prekršaja od čega najviše za prebrzu vožnju, nekorištenje pojasa, vožnju u pijanom stanju te za korištenje mobitela u vožnji, a iz prometa je isključeno 24 vozača i četiri vozila.


Pratite nas i na društvenim mrežama: