Bura će razvedriti četvrtak i petak

Više oblaka poslijepodne u Zagori, a za vikend nova promjena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dan će početi uglavnom suhim vremenom i svježijim jutrom nego, na kopnu ponegdje i maglom, no već tijekom osjetno toplijeg poslijepodneva raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu, koje će posvuda gotovo sigurno biti u noći i sutra prijepodne. Promjenjivost vremena vidjet će se i u čestim promjenama smjera i jačine vjetra, a malo izraženiji bit će sjeverozapadnjak te osobito bura u srijedu.

Jutro je na šibenskom području vedro s vrlo slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Rogoznici 13 °C, u Šibeniku, Pirovcu i Jezerima 12, u Vodicama 11, u Skradinu i na Promini 10, u Primoštenu, Bilicama i Zatonu 9, na Miljevcima 8, a u Kninu i Drnišu 7 °C.

U Dalmaciji će, nakon vedrog jutra, oblaka biti rijetko i malo. Samo će u unutrašnjosti, posebice poslijepodne u gorju biti i jačeg razvoja uz malu vjerojatnost ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren, većinom jugozapadni, a najviša dnevna temperatura između 21 i 23 °C.

Srijeda će ponovno biti promjenjivija, osobito u prvom dijelu dana, kada su mogući i izraženiji pljuskovi, ponajprije na sjevernom Jadranu. Zapuhat će jaka bura, zatim sjeverozapadnjak. Četvrtak i petak bit će većinom sunčani.

Već za vikend diljem Hrvatske raste vjerojatnost za promjenjivije vrijeme.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: