Vinoplod i OPG Matošin nagrađeni na Sabatini. Imamo odlične likere, ali i eko vino Babić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dvije zlatne medalje za pelinkovac i liker od aronije te dvije srebrne medalje za rakiju travaricu i liker od višnje, odnijeli su kući protekli vikend vinari iz Vinoplod Vinarije u Šibeniku na Sabatini, 28. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara na Malom Lošinju. Osim Vinoplodu, srebro je pripalo i OPG-u Matošin iz Primoštena za vino Eko Babić iz 2016. godine.

– Nagrade su to koje dolaze od struke pa samim tim imaju i veću specifičnu težinu. Isto tako su potvrda da smo na dobrom putu što se tiče ulaganja u novi segment u našoj proizvodnoj paleti. Za sada su u ponudi četiri proizvoda, pelinkovac, liker od višnje, liker od borovnice te liker od aronije. U pripremi su još četiri nova proizvoda, orahovac, amaro, limoncelo te gin koje ćemo predstaviti u idućoj godini, a što se poklapa s našom 60. obljetnicom – kazao nam je Damir Lasan, direktor Vinoploda.

46463342_2262945637314872_6028064416153468928_n

Dakako, govori nam da će i dalje biti prisutni s Vinoplovodim već poznatim i priznatim brendovima kao što su Jure, Babić, Debit, Plavina, Prošek i Komovica. Iz Šibensko-kninske županije još je nagrađen OPG Matošin sa srebrnom medaljom.

– Naravno da smo zadovoljni. Nismo puno očekivali, ali ponovno smo potvrdili da smo dobri. Dobili smo broncu 2013. godine, a sad srebro za 2016. godinu. Uskoro idemo na zlato. Što reći? Ovo je definitivno potvrda našem radu – ispričala je Maja Matošin iz nagrađenog OPG-a.

Inače, na ovogodišnjoj Sabatini moglo se pronaći više od 418 uzoraka vina, kako iz Hrvatske, tako i iz drugih zemalja. Smotru vinara organizira Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova.

Sabatina okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva. Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske, interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

(FOTO: Ilustracija/Zadružni savez Dalmacije)


Pratite nas i na društvenim mrežama: