Kiše jesenje zasad samo u pjesmi

Vikend u zavjetrini bit će ugodan, a potom još toplije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prognostičari za dane pred nama najavljuju na Jadranu pretežno sunčano i postupno toplije vrijeme. Danas, međutim, još valja računati na umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru.

Jutro je na šibenskom području vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Rogoznici i Murteru 14 °C, u Vodicama, Skradinu, Pirovcu, Bilicama i na Žirju 13, u Šibeniku 12, u Kninu i Oklaju 11, u Primoštenu, Žaboriću i na Miljevcima 10, na Promini 9, a u Drnišu 8 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjerena do jaka, na udare i olujna bura pa će i more biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenome moguće i jače valovito. Najviša dnevna temperatura zraka do 20 °C.

Na Jadranu sljedećih nekoliko dana pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak uz postupni porast temperature zraka.

Dugotrajnijih, obilnijih jesenskih kiša zasad nema na vidiku, baš kao ni većih temperaturnih oscilacija. Međutim, prema kraju druge dekade listopada izgledno je postupno zatopljenje i ponovni porast temperatura zraka iznad prosjeka za doba godine.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.