Nacionalni program 'Tjedan odmora vrijedan'

‘Vikend u prirodi’: U listopadu posjetite NP Krka po promotivnim cijenama i upoznajte svoj zavičaj

Akcijom ‘Vikend u prirodi’ Nacionalni park Krka pridružuje se programu ‘Tjedan odmora vrijedan’ u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice te poziva posjetitelje da jedan vikend u listopadu ‘rezerviraju’ za obilazak Parka po promotivnim cijenama ulaznica – 50 kuna za odrasle i djecu od sedam do 18 godina.

-Nacionalni park Krka ove je godine najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Veliki udio u tim brojkama dali su upravo domaći zaljubljenici u prirodu, a ovo je način da se taj pozitivan trend nastavi. Naši ljudi naši su najbolji glasnogovornici i zato im želimo biti pristupačni, kako bi upoznavajući svoj zavičaj pomogli u njegovoj zaštiti i očuvanju – kazala je ravnateljica NP Krka Nella Slavica.

Program ‘Tjedan odmora vrijedan’ ima za cilj  poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. U NP Krka možete uživati u šetnji živopisnim poučno-pješačkim stazama i vožnji biciklističkim rutama.

– U jesen Krka odijeva svoje najljepše ruho, rijeka se nahrani kišama, a vjetar porazbaca lišće po stazama.  Staze vode kroz očaravajuće krajolike očuvane prirode s kojih se pruža zadivljujući pogled na rijeku i njezine slapove, raznovrsnu vegetaciju i geomorfološke oblike stijena a opremljene su edukativnim tablama s informacijama o živom svijetu te kulturnim i povijesnim znamenitostima toga područja. Zato iskoristite ovu akciju i detaljnije se upoznajte sa svim onim što Nacionalni park Krka jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša – pozivaju iz Parka.

Od 1.  do 15. listopada Nacionalni park ‘Krka’ otvoren je za posjetitelje od 8  do 18 sati, a  od 16. do 31. listopada od 9 do 17 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.