Stiže promjena

Vikend ćemo ispratiti uz visoke temperature i olujno jugo, u ponedjeljak se lakše dišeFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U većini krajeva pretežno sunčano i vruće. Već prijepodne, a osobito od sredine dana na zapadu nestabilnije uz lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu, ponajprije na sjevernom Jadranu, i to u osobito u Istri, te i u Gorskome kotaru. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju i jak, a na Jadranu jako do olujno jugo, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na jak jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 34.

Početak tjedna djelomice sunčan uz promjenljivu naoblaku. Puhat će umjereno do umjereno jako jugo. S jugozapada postupni porast naoblake uz kišu i lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom, najprije na sjevernom i srednjem Jadranu.
Mjestimice je moguće i grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito navečer i u noći na utorak. Na Jadranu će jugo i jugozapadnjak postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, potom i na buru. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, od 20 do 25 na Jadranu, a najviša dnevna na zapadu između 21 i 26 te od 25 do 30 °C u Slavoniji i Dalmaciji. Prema večeri osjetan pad temperature zraka.
Izvor: DHMZ

Pratite nas i na društvenim mrežama: