Reakcija na izjavu

Vidović odgovorio Plenkoviću: ‘I ja vas simpatiziram, ali neki put volite izvrtati i manipulirati činjenice‘Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Saborski zastupnik Franko Vidović reagirao je na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je, kako ga Vidović u priopćenju citira, kazao ‘Franko Vidović mi je jako simpatičan, on je sad ovaj SDP2. Prvo je govorio istinu kasnije je govorio laž’

Reakciju prenosimo u cijelosti:

‘Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u današnjoj me izjavi optužio da lažem. Citiram “.Franko Vidović mi je jako simpatičan, on je sad ovaj SDP2. Prvo je govorio istinu kasnije je govorio laž.” .
Simpatije su obostrane, ali koliko mi je poznato naš premijer neki put voli izvrtati i manipulirati činjenice, što sam sada i osobno osjetio na svojoj koži. Kao prvo, razumijem njegov podrugljiv riječnik, ali ne postoji SDP2, te ga savjetujem da se informira tko je tko u hrvatskoj politici. Na njegovu žalost sve je na papiru i sve je snimljeno, nema ništa “ispod stola”.
Na žalost, jedina je istina da me predsjednik Vlade ovom izjavom kleveće i iznosi neistine.
Mala kronologija ja sam tijekom popodneva dao izjavu gospodinu Goranu Peniću za Jutarnji list, a jedina televizija na kojoj sam išta rekao je u emisiji RTL direkt kod gospodina Zorana Šprajca. Obzirom da je sastanak bio zatvoren za javnost naglašavam da sam izjave dao tek nakon istupa Predsjednika RH i predsjednika Vlade RH i da nije bilo njihovih izjava ja o tome ne bih javno ni tajno komentirao. Uostalom i prva izjava za Jutarnji list je nastala tek nakon javnog prozivanja od strane predsjednika Vlade RH oko poziva medijima da me pitaju o sadržaju sastanka. I to su jedine izjave u vezi sastanka Vijeća za obranu koje sam jučer dao. Ukoliko nekoga interesira može usporediti moju izjavu koju sam dao Jutarnjem listu sa kasnijom izjavom na RTL televiziji.
Ovo je još jedan pokušaj predsjednika Vlade da manipulacijom dođe do svoje “istine”. Njegova odgovornost kao čovjeka koji se nalazi na vrhu piramide sustava je nemjerljiva. Pozivam ga da se uhvati posla za koji ga plaćaju građani Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u srijedu je nakon svečanosti u Opatiji kazao da je predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović nakon sastanka Vijeća za obranu ‘jednoj televiziji rekao jedno, a drugoj drugo’.

– Prvo je izrekao istinu, a kasnije laž. Admiral Hranj je dobar i ozbiljan čovjek, kada ga se pita, onda je njegovo da ima svoj stav. A ne da mu netko govori što smije, a što ne smije reći, da je nešto političko pitanje – rekao je Plenković.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.