Od sutra malo sunčanije

Vidjet ćemo sve što zima ima, a krajem tjedna i bonus

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U ovome tjednu zima će ponuditi sve što ima. Neće biti poštena u raspodjeli pa će jednima dati snježni pokrivač, drugima jaku buru, većini na kopnu temperaturu ispod nule, a ni duž obale nećemo daleko odmaknuti na ljestvici termometra. U utorak će prestati oborine, ali uz vedrije noći može biti samo još hladnije. Samo u četvrtak nakratko će se probiti jugo.

Na šibenskom je području jutros oblačno s umjerenom do jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 6 °C, u Murteru i Pirovcu 5, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu, Bilicama i Drnišu 4, u Primoštenu i Žaboriću, a u Kninu i Oklaju 2 °C.

U Dalmaciji danas umjereno i pretežno oblačno, samo mjestimice uz malo kiše, češće ujutro. Uz buru umjerenu i jaku, ujutro ponegdje na udare i olujnu, more će biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 8 °C.

U nastavku tjedna na Jadranu će prevladavati suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak i srijedu bura i sjeverni vjetar bit će umjereni i umjereno jaki, a u četvrtak će okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Bit će i dalje razmjerno hladno.

Svi prognostički modeli slažu se oko toga da bi u drugom dijelu tjedna, osobito u danima vikenda, trebalo nastupiti jače zahlađenje, piše Šibenik Meteo. Minusa tako ne bi nedostajalo niti uz obalu. Međutim velike su razlike u pogledu hoće li ovaj prodor biti suho zahlađenje ili će ga pratiti ciklona i s njom vjerojatno snijeg koji bi se mogao spustiti sve do obale pa i otoka. Sljedeći dani i novi izlazi modela riješit će ovu dvojbu i vjerojatno ćemo oko sredine tjedna znati što bi nas moglo zadesiti krajem tjedna. Pitanje je lokacije na kojoj će se sudariti topla i hladna zračna masa jer na tom mjestu treba očekivati obilan snijeg.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: