VIDEO U šibenskoj vinariji ovih su dana jako veseli. Toliko vjeruju u predstečaj da su proslavili uz ‘Gemišt’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U šibenskom Vinoplodu Vinariji jako vjeruju u predstečajnu nagodbu koja je počela prije pet mjeseci, a svi pokazatelji za ovu godinu iznimno su pozitvni te su čak nakon podosta godina i u dobitku. Upravo zbog dobrih vijesti odlučili su pozvati novinare na nesvakidašnje druženje na kojem je prikazan spot ‘Gemišt’ gdje glumi Bore Šprljan, Vodičanin toliko zaljubljen u Juru da je prepoznatljiv lik tetovirao na svoje rame.

– Povod današnjeg okupljanja je promocija videospota Krešimira Španje pod nazivom ‘Gemišt’. ‘Glavni lik’ je naše vino Jure, a i Bore Šprljan koji preko 30 godina ima poveznicu s Jurom. Znamo za njegovu veliku ljubav i njegovu tetovažu, ali nismo ga dosad kontaktirali. No, došao je i taj dan – rekao je novinarima glavni diretkor Vinoploda Damir Lasan.

A u šibenskom Vinoplodu vjeruju u svijetlu budućnost. Naime, čekaju prvo ročište na Trgovačkom sudu u Zadru u vezi predstečajne nagodbe.

– Naše ukupno prijavljene obveze su 45 milijuna kuna naslijeđenog kreditnog duga, a 16,5 milijuna kuna Vinarijin dug prema državi na ime trošarina i PDV-a. Zato postoji plan restrukturiranja i u pregovorima smo s državom oko diskonta kako bismo svoje obveze ispoštovali. U međuvremenu redovito poslujemo, a plaće za šezdesetak zaposlenih su redovite – rekao je Lasan te se pohvalio pozitivnom bilancom, odnosno operativnom dobiti od preko milijun i pol kuna za prvih 10 mjeseci ove godine.

Nakon više od 10 godina Vinarija je otkupila preko 120 vagona grožđa tako da imaju dovoljno zaliha za iduće dvije godine poslovanja.

– Iza nas je i Martinje pa su sada najslađi poslovi, oni u podrumu. Upravo smo došli smo sa Sabatine na Malom Lošinju. Osvojili smo dvije medalje za liker od aronije i pelinkovac i dvije srebrne medalje, za travaricu i liker od višnje, a idemo i ususret 60. godišnjici Vinoploda – poručio je Lasan.

Onda je na red uz čašu vina, malo pršuta i sira, došlo gledanje spota ‘Gemišt’. Riječ je, dakako, o veseloj i simpatičnoj pjesmi koja slavi gemišt spravljen od Jure i Radenske.

– Ovo mi je već peti singl pa bi kroz dvije godine mogao i neki album biti. U društvu smo često i uvijek je neka pozitiva. Smatram da ima previše tužopoljki i zato sam povezao humor s jelom i s pićem – rekao je autor pjesme Španja.

Ipak je najveseliji u podrumu Vinarije bio Bore Šprljan koji je nedavno bio zvijezda mnogih medija zbog svoje tetovaže Jure, koju ponosno pokazuje u svakoj prilici. Novinare je zanimalo kako je uopće došao na ideju o tetoviranju.

– Bio sam veliki ljubitelj tog vina, a nikada nisam pio drugi alkohol osim Jure. Jedino kad idem u Zagorje pa moram one kiseliše piti. Prije devet godina sam istetovirao Juru i nisam se uopće zafrkao. Kako mi je bilo glumiti? Jadni oni glumci… Ono u čaši je bio sok od jabuke. Jer da je bio gemišt, a redatelj ti kaže 30 puta ‘ponovi’, što bi od mene bilo – iskren je bio Bore.

Inače, prva boca Jure izišla je davne 1964. godine, a još uvijek se ne zna tko se krije iza fotografije. Jure je brend, veseli, nasmijani šibenski težak, a ako netko od Šibenčana zna tko je on, neka im javi u Vinariju…


Pratite nas i na društvenim mrežama: