VIDEO NP Krka priredila tri edukativna filma s ciljem podizanja svijesti o očuvanju prirode

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni park Krka priredila je tri nova edukativna filma, u trajanju do pet minuta, o fenomenima zaštićenog područja, koji su namijenjeni za prikazivanje u formalnom i neformalnom obrazovanju.

– Nove tehnologije danas su nezaobilazan dio života, pa tako i alat koji omogućuje drugačiji pristup podučavanju. Krš, sedra i slapovi, kao komponente koje čine fenomen NP Krka, teme su tih filmskih uradaka. U svakom se izmjenjuju prekrasni kadrovi prirode, uz kratke informacije o važnosti onoga što se upravo gleda i opuštajuću glazbu u pozadini. Filmovi se mogu koristiti kao nadopuna pojedinim nastavnim cjelinama ili samostalno kada se govori isključivo o rijeci Krki. Takav način edukacije privlači pozornost učenika i omogućuje bolje razumijevanje i pamćenje sadržaja, a idealan je za nadopunjavanje terenske nastave u Parku – izvijestili su iz NP Krka.

Prvi u nizu filmova govori o sedrenim barijerama to jest o njihovom nastajanju i tome kako voda razara i mijenja oblik stijena i izgled tog područja.

Svaki od filmova na kraju poručuje da treba očuvati osjetljive uvjete potrebna za proces sedrenja kako bi se osigurala opstojnost cijelog bazena rijeke Krke. Tome je posvećen i niz edukacija koje NP Krka provodi s djecom i tako upoznala područje na kojem žive i spoznala važnost očuvanja za dobrobit sviju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: