Udari na Šubićevcu do 90 km/h

VIDEO Bura je lomila drveće i telefonske stupove. Jedan auto na Šubićevcu je oštećen

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bura je noćas poprilično divljala, a na Šubićevcu su sinoć izmjereni udari do 90 kilometa na sat pod kojima je popustilo stablo i ‘poklopilo’ nekoliko parkiranih vozila. U Županijskom centru 112 od sinoć su primili veliki broj dojava, najčešće o stablima koja je bura srušila na prometnice.

– Na Šubićevcu je jedno stablo palo na prometnicu i na nekoliko parkiranih automobila. Vatrogasci su uspjeli izvuči automobile i po prvim informacijama samo je jedan oštećen. Dio stabla koji je ometao promet ispilili su i uklonili vatrogasci, a Zeleni grad će jutros u potpunosti počistiti taj prostor na Šubićevcu – kazao nam je dežurni u Županijskom centru 112.

Ispod benzinske crpke Petrola na Meterizama bura je također srušila nekoliko stabala na prometnicu, a to su cestari već počistili. Sinoć je, preko puta bivše vojarne Bribirskih knezova vjetar obori stup telekoma, a brojne dojave o lomu drveća stizale su, noćas i jutros, u Centar sa područja Knina, Drniša, Kričaka i Prosike.

Meteo alarm upozorava i tijekom današnjeg dana u cijeloj Dalmaciji na mogućnost štetnog utjecaja olujne do orkanske bure.


Pratite nas i na društvenim mrežama: