Ekstremi postaju redovito stanje

Vedra noć ohladila zrak, ali i danas očekujte svibanjske temperature

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ova ‘promašena’ zima već je jučer dohvatila, a u unutrašnjosti i prešla 20 °C. Kod nas je najtoplije bilo u Golubiću gdje se temperatura popela do 19,8 °C i u Primoštenu u kojem je izmjereno 18,8 °C.

Na šibenskom je području jutros vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, na Žirju i na Promini 9 °C, u Šibeniku, Pirovcu, Murteru i Žaboriću 7, u Vodicama i Tisnu 6, u Skradinu, Primoštenu i na Miljevcima 5, u Zatonu i Oklaju 4, u Drnišu, Kninu Bilicama i Dubravi 2 °C.

U cijeloj zemlji danas će biti većinom sunčano, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Povremeno može biti umjerene, na sjevernom Jadranu i povećane naoblake. Na moru će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u Dalmaciji do 20 °C, a u unutrašnjosti i stupanj-dva viša.

Petak nam donosi naoblačenje, ponegdje mogućnost pljuskova i osvježenje pa će za vikend temperatura biti primjerenija dobu godine. Polako će se prema nedjelji razvedravati pa u nedjelju i osobito u ponedjeljak ujutro može biti mraza.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: