Večeras će zapuhati prva marčana bura, a Zagora se može i snijegu nadati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Druga dekada ožujka počinje jako promjenljivim vremenom, te osjetno hladnijih od prve. Pritom neke velike hladnoće, neprimjerene ovom dijelu godine, neće biti. Već tijekom vikenda, ponegdje i prije, temperatura će vrlo vjerojatno ponovno biti iznadprosječno visoka.

Na šibenskom području jutro je oblačno uz slabo jugo. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Pirovcu, Murteru i Rogoznici 14 °C, u Vodicama i Primoštenu 13, u Skradinu, Kninu, Drnišu i Oklaju 12, u Bilicama 11, a na Promini 8 °C.

U prvom dijelu dana na srednjem Jadranu toplije, a onda zahladnjenje, uz koje će u unutrašnjosti Dalmacije prema večeri biti i snijega. Duž obale kiša, ponegdje i grmljavina. Nakon juga, zapuhat će bura, koja će prema kraju dana jačati. Stoga će i more navečer biti umjereno valovito i valovito.

U noći na utorak i u utorak mogla bi zapuhati i olujna tramuntana, upozorava Silvio, jedan od naših prognostičara čije znanje često koristimo u prognozi na Šibenskom portalu. Dakle čisti sjeverni vjetar, hladan i suh koji za razliku od bure nije tako mahovit, što znači da ne mijenja brzinu i smjer naglo kao bura. Jače će puhati prema otvorenom moru gdje nema prirodnih barijera koje čine otoci. Tramontana dobrano ‘iskopa’ more pa su valovi veliki i stalni, a nakon što se umiri i dalje ostaju valovi pa umjesto bonace imamo mrtvo more.

S jugom dolazi novo naoblačenje već u drugom dijelu srijede, pa ponegdje opet može biti pljuskova i grmljavine. Na Jadranu od petka više sunčanog vremena i porast temperature.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio


Pratite nas i na društvenim mrežama: