Dolac bi mogao opet poplaviti

Već danas južina, noćas obilna kiša, a od petka još gore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Već su mnogi prognostičari uočili prodor hladnog zraka koji će obilježiti kraj klimatološke jeseni. Pred nama je vrlo promjenjivo razdoblje s pravim ne samo jesenskim obilježjima, nego i zimskim, jer će povremeno biti i snježnih pahulja, posebno u gorskim krajevima, a početkom sljedećeg tjedna moguće i drugdje.

Jutro je na šibenskom području oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 14 °C, u Šibeniku 13, u Primoštenu, Jezerima i na Žirju 12, u Vodicama, Skradinu, Pirovcu i Murteru 10, u Zatonu i na Miljevcima 9, u Bilicama, Dubravi i Oklaju 8, u Drnišu 7, a u Kninu 5 °C.

Vjetrovito, uz jako i vrlo jako jugo, bit će danas u Dalmaciji. Osobito prema večeri te u noći na petak rast će vjerojatnost za jače grmljavinsko nevrijeme pa može pasti i više od 60 litara kiše po četvornome metru. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16 °C.

Sutra i tijekom vikenda na Jadranu vrlo promjenjivo, vjetrovito i uz često obilnu kišu, posebno u Dalmaciji, gdje lokalno može pasti više od 100 litara kiše po četvornome metru. Zbog jakog, povremeno i olujnog vjetra te niskog tlaka zraka može biti i poplavljenih riva te pijavica.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.