Uzalud radnici mijenjaju vodomjere ako ih niste zaštitili. Opet će popucati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski Vodovod i odvodnja poslao je upozorenje svim potrošačima da zaštite svoje vodomjere, budući da unatoč mijenjanju popucalih, novi vodomjeri iznova pucaju od hladnoće.

Odnosi se to na sve potrošače, a ponajviše na stanovnike na području Promine, Oklaja, Tromilje i Bogdanovića, te Žitnića i Boraje.

– Molimo sve potrošače da upozorenja shvate ozbiljno, priopćeno je iz Vodovoda.

Podsjetimo, šibenski je Vodovod još početkom prošlog tjedna poslao stanovnicima upozorenje zbog mogućeg pucanja vodomjera i smrzavanja cijevi. Poručili su kako je vodomjer i otkrivene cijevi potrebno obložiti stiroporom, staklenom vunom ili nekim drugim termo izolacijskim materijalom. Također, cijevi na otvorenom potrošači moraju isprazniti.

– Korisnicima koji primjete da su ostali bez vode savjetujemo da prvo provjere stanje instalacija u vodomjernom oknu, te pokušaju okrenuti ventil ali nikako na silu. Ventil koji nije moguće okrenuti upućuje da je voda u instalacijama u vodomjernom oknu zaleđena. Najbrže će se odlediti pomoću isparavanja tople vode u zatvorenom oknu sa spuštenim poklopcem. Zamrznute instalacije nikako se ne smiju odleđivati direktnim polijevanjem tople vode preko njih, niti korištenjem otvorenog plamena. Za ponovnu uspostavu vodoopskrbe potrebno je pronaći odnosno pregledati svaki dio instalacije, priopćeno je između ostalog iz Vodovoda.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.