U noći na srijedu obilniji pljusak

Uz povremene prodore bure, vladat će jugo i kiša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Hrvatskoj u ovome tjednu nema čega neće biti – od razmjerno mirnog i iznadprosječno toplog dana, mjestimice čak i suhog do razmjerno vjetrovitog i kišovitog, ponegdje i snjegovitog.

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno uz umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 13 °C, u Murteru i na Žirju 11, u Šibeniku, Vodicama, Primoštenu i Pirovcu 9, u Skradinu 8, u Bilicama, Dubravi i Oklaju 7, u Kninu 6, u Drnišu 5, a na Promini 2 °C.

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom oborinom najčešće na Jadranu i uz njega. Padat će većinom kiša, u gorskim predjelima i snijeg. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočni vjetar u slabljenju, a prema kraju dana u okretanju na sjeverni vjetar i buru. Najviša temperatura uglavnom od 10 do 14 °C, a u zaleđu malo niža, uz mogućnost susnježice i snijega navečer u najvišim područjima.

Na Jadranu sljedećih dana povremeno kiša, posebno na prijelazu od utorka na srijedu, kada može biti izraženijih pljuskova te veće količine oborine. Puhat će umjereno i jako jugo, potom u srijedu jugozapadnjak, a od četvrtka sjeverozapadnjak i bura.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: