Novo jugo u četvrtak

Uz obalu kiša, u zaleđu snijeg, a tek sutra minusi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nedjelju je obilježila kiša koje bi moglo biti i danas, ali puno manje. Jučer su u Kistanjama zabilježene 53 litre kiše po četvornom metru u Vodicama skoro 46 litara, a u Zatonu 41 litra po četvornom metru. U ovome tjednu opet hladnije te od utorka suho i sunčano, s burom i sjeverozapadnjakom. U ponedjeljak još jugozapadni vjetar te povremena kiša, a na sjevernom Jadranu moguće je i malo snijega. U četvrtak novo jugo.

Na šibenskom je području jutros vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 6 °C, u Jezerima 5, u Šibeniku, Murteru, Pirovcu, na Žirju 4, u Skradinu i Žaboriću 3, u Vodicama i Primoštenu 2, u Kninu 1, a u Drnišu, Zatonu, Bilicama i Oklaju 0 °C.

U Dalmaciji danas promjenjivo, uz obalu s kišom, pa i u obliku pljuskova, a u zaleđu susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjereno i jako jugo te južni vjetar, koji će poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12 °C.

U još hladniji utorak će na Jadranu biti često jake bure, ali diljem Hrvatske i zamjetno više sunčanih sati nego tijekom ponedjeljka, pri čemu će oborine uglavnom izostati, ali ne i jutarnji temperaturni minusi, možda čak i mjestimice uz more. U četvrtak promjenjivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u drugom dijelu dana.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: