Utjecajni njemački Bild proglasio Hrvatsku najboljom sportskom zemljom na svijetu

Utjecajni njemački BILD ispiran pobjedama hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, napisao je kratki članak velikih sportskih uspjeha Hrvata

U članku pišu da je broj stanovnika Hrvatske (4,2 milijuna) tek nešto veći od Berlina (3,5 milijuna), ali da Hrvatska igra jako značajnu ulogu u međunarodnom sportu. S obzirom na veličinu zemlje, moglo bi se reći da je najbolja sportska zemlja na svijetu.

Rukometaši (Europsko prvenstvo Bronca 2016) i vaterpolisti (svjetski prvaci 2017) među favoritima su na svakom turniru.

Bivša teniska zvijezda Goran Ivanišević (46) osvojio je Wimbledon 2001. godine, a u 2002. i 2006. Janica Kostelić (36) osvojila je ukupno četiri olimpijska zlata i dvije srebrne medalje čime je postala jedina od najuspješnijih skijaša u povijesti.

Zašto mala zemlja igra tako veliku ulogu u svjetskom sportu?

– To svakako ima veze s našim genima. Mnogi ljudi ovdje su viši od prosjeka. Tu je i dobar sustav rada s mlađim kategorijama u sportu. Rano prepoznajemo talente i promoviramo ih, pojasnio je Dino Rađa (51), košarkaška legenda i osvajač olimpijskog srebra 1992. godine, piše RTL

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.