Premiještanje ciklone

Upaljen meteoalarm, DHMZ izdao posebno upozorenje: U 24 sata temperatura će pasti za 10 °C

Jako i olujno jugo, ponegdje moguće i bujične poplave, prvenstveno na južnom dijelu Jadrana. Sve to donijet će nam tijekom petka premiještanje ciklone sa sjevera Italije preko naših krajeva, ispred koje će još dolaziti topao zrak, a od subote osjetno hladniji, i za 10 °C. Zbog toga je DHMZ izdao posebno upozorenje, a upaljen je i narančasti Meteoalarm za cijeli Jadran.

DHMZ je izdao posebno priopćenje u kojem navode kako će najviše vremenskih neprilika biti na Jadranu, osobito na južnom dijelu. Uz lokalno obilnu  ponegdje čak i više od 70 litara po četvornome metru u 24 sata i grmljavinska nevremena, moguće su ponegdje bujične i urbane poplave, a jak do olujan vjetar, većinom južni i jugozapadni praćen naglim padom tlaka za posljedicu može imati plavljenje riva.

Jutro je na šibenskom području toplo, temperature se kreću oko 20 °C. Tek je na Promini postaja Šibenik Metea izmjerila 14 °C, a u Kijevu 16 °C. Miljevci, Golubić i Drniš mjerili su u 6.30 sati ujutro 19 °C, Primošten i Knin 20, Šibenik, Skradin, Zaton, Brodarica i Žirje 22 °C, a Vodice tek 18 °C. Maksimalne temperature zraka uz obalu od 21 do 23 °C, u zaleđu od 18 do 23 °C.

Screenshot/DHMZ Šibenik

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije gdje je također izdan drugi, narančasti stupanj upozorenja na opasno vrijeme.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se do početka novog radnog tjedna zbog zadržavanja visinske ciklone, ali i premještanja još jedne slabije izražene prizemne ciklone s nedjelje na ponedjeljak, kada u najvišem gorju mogu zalepršati prve ovosezonske pahulje snijega, javlja HRT.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.