Prijevremeni izbori

Uoči izbora za novog načelnika Rogoznice, objavljene upute biračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Rogoznica bit će održani u nedjelju, 13. veljače, a birači s prebivalištem u toj općini mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Sve to mogu obaviti u Upravnom odjelu za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije, odnosno u Odsjeku za opću upravu, osobna stanja građana i matičarstvo u Šibeniku svakim radnim danom od 8 do 13 sati.

Rok za podnošenje zahtjeva za dopunu ili ispravak podataka u registru birača istječe u srijedu 2. veljače 2022.

Birači koji imaju prebivalište u Općini Rogoznica i važeću osobno iskaznicu ulaze u popis birača i nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.

Iznimno, osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020. godine, kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 te je slijedom toga izmijenjen Zakon o osobnoj iskaznici, smatraju se važećim, pa će birači kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. biti u popisu birača.

Birači s prebivalištem u Općini Rogoznica za koje se prilikom dolaska na biračko mjesto utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača jer primjerice nemaju važeću osobnu iskaznicu, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: