Ugostitelji traže hitan sastanak: ‘Pekare i dućani mogu prodavati kavu za van’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Unatoč očekivanjima ugostitelja, Vlada je danas objavila da za njih mjere neće biti relaksirane od 1. veljače. Nema otvaranja terasa niti prodaja kave za van. Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na odluku, piše RTL.

‘Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi’, stoji u priopćenju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: