Početak drugog polugodišta

Učenici nižih razreda i maturanti vratili su se u školske klupe

Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi je dan drugog polugodišta, a učenici razredne nastave vratili su se u školske klupe. Naime, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, uvažavajući procjenu epidemiološke službe i stajalište Ministarstva znanosti i obrazovanja preporuka je da nastava na području naše županije počne danas i to  po modelu ‘A’ u nižim razredima osnovne škole i za učenike četvrtih razreda srednjih škola.

Učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednjih škola od prvog do trećeg razreda srednje škole nastavu izvode na daljinu – online, odnosno po modelu ‘C’.

– Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije zatražio je mišljenje Zavoda za javno zdravstvo, a iz kojega proizlazi da je epidemiološka situacija bolja nego prije mjesec dana, no da i dalje postoji veliki rizik prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima kao i na potencijalno prenošenje bolesti na članove njihovih obitelji – kazali su iz Županijskog stožera.

Također, održavanje stručne prakse, vježbi i individualne nastave  za učenike svih razreda srednje škole moguće je u prostorima škole i drugim za to predviđenim prostorima uz primjenu pojačanih protuepidemijskih mjera prema Modelima i preporukama za održavanje nastave koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te uz obveznu suglasnost roditelja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: