Njih 20

Učenici i studenti, uglavnom deficitarnih zanimanja, sa županom potpisali ugovore o stipendiranju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sa zadnjim danom prošle godine sedmero učenika i 13 studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu novih stipendija za školsku i akademsku godinu 2020./2021., potpisali su ugovore o stipendiranju sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom.

Stipendije učenicima dodijeljene su za deficitarna zanimanja, i to četiri stipendije budućim konobarima, dvije stipendije budućim kuharima i jedna stipendija budućem stolaru.

Pet stipendija dodijeljeno je studentima prve godine sveučilišnih studija koji se školuju za deficitarna zanimanja na fakultetima elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Medicinskom fakultetu te studenticama psihologije i socijalnog rada.

Četiri stipendije dodijeljene su i studentima viših godina sveučilišnih studija na Filozofskom fakultetu, Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Arhitektonskom i Medicinskom fakultetu.

Također, dodijeljene su i četiri stipendije studentima sveučilišnih studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i Zdravstvenom veleučilištu.

Uključujući ovih 20 učenika i studenata, Županija trenutno stipendira 62 korisnika, i to 45 studenta i 17 učenika.

Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 700 kuna mjesečno. Stipendije se isplaćuju u 10 jednakih mjesečnih rata u školskoj, odnosno akademskoj godini.

– Financijskom potporom našim učenicima i studentima poboljšavamo njihov materijalni status i nastojimo ih motivirati za odabir zanimanja koja su tražena na tržištu rada kako bi im bilo lakše zaposliti se, po mogućnosti u njihovom mjestu, u našoj županiji. Stipendija za prva četiri mjeseca ove akademske godine bit će im isplaćena odjednom, tako da će naši stipendisti u narednih nekoliko dana dobiti svoju „božićnicu“ kojoj se, siguran sam, jako vesele -kazao je župan Goran Pauk.

Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu Šibensko-kninske županije za 2021. godinu planira se osigurati 410.000 kuna, iz izvornih prihoda Županije. Isto tako, za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova osigurat će se iznos od 220.000 kuna. Ukupno, za javne potrebe u visokoškolskom obrazovanju osigurat će se 630.000 kuna, što je na razini  2020.  godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.